Imbir – Schudnij kilka kilogramów w miesiąc.

Przede wszystkim imbir, podobnie jak czosnek jest naturalnym antybiotykiem, który zapobiega przeziębieniom w okresie jesienno-zimowym. Ponadto jest bardzo aromatyczną przyprawą, stosowaną w wielu daniach, ponieważ ma niezwykłe właściwości spalające tłuszcz.

 

Oto przepis na niesamowity syrop imbirowo-cytrynowy, który jednocześnie jest naturalnym środkiem przeciwwirusowym:

 

Składniki:
  • 300-350 g imbiru
  • 1 cytryna
  • 150-200 g miodu

 

Przygotowanie:
Usuń pestki z cytryny i pokrój ją w plasterki. Imbir oczyść i pokrój na kilka części. Przy pomocy blendera, zmiksuj wszystko na jednolitą masę i dodaj miód. Dokładnie wymieszaj.
1 łyżeczkę przygotowanego gęstego syropu, możesz dodawać do ciepłych napojów tj. herbaty czy mleka, lub 1 łyżeczkę samego syropu raz dziennie. Przechowuj syrop w lodówce w zamkniętym słoiczku.

 

Jeśli wystąpią jakiekolwiek zaostrzone objawy żołądkowo-jelitowe, należy natychmiast przerwać jego stosowanie i skonsultować się z lekarzem.
Ta mieszanka to istna bomba witaminowa. Skutecznie oczyści twój organizm z toksyn i złego cholesterolu oraz ureguluje ciężar ciała.
Korzystne właściwości imbiru wzmocnią organizm, cytryna wspomaga odporność, a miód ureguluje pracę wszystkich narządów w ciele człowieka i ma właściwości tonizujące.

 

 

Jednym słowem: trzy składniki, jedno ZDROWIE!
error: Content is protected !!